Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blanenský kros byl masakr

25. 3. 2024

První ročník Blanenského krosu, který byl součástí BBP a byl pořádán jako Mistrovství Jižní Moravy v přespolním běhu, všechny běžce řádně prověřil. Atlety našeho oddílu nevyjímaje. Trať byla velmi náročná a kdo není "běžec specialista", tak si skutečně sáhl na dno. Výběh nad restauraci Myslivna v borovicové aleji, hned na začátku, ukázal kdo má šanci na bednu. Závodilo se v neděli 24. března 2024 od devíti hodiny a šlo se systémem od starších žáků až k těm nejmladším.

Nejsilnější obsazení jsme měli v kategorii mladší žákyně. Jednalo se také o nejsilněji obsazenou žákovskou kategorii vůbec. Na startu bylo 46 děvčat. Z našich se nejlépe vedlo Vendule Kašparové, která vydřela 6. místo. Nedlouho za ní doběhla Martina Sedláčková a těsně za ní Amálie Matějková. Holky braly 17. a 18. místo. Velice statečně se s tratí poprala Johana Pernicová, která však rozhodně není krosovou závodnicí.. Na startu byla i Sabina Vrbasová, která však ze zdravotních důvodů nedoběhla. Dosti bolestivě se ozval nárt a kotník a v půlce musela závod ukončit.

Další zástupkyně našich barev byla Ema Kotlánová. Ve své kategorii, v rámci BBP, drží druhé místo a nedělní závod brala jak test formy po nemoci. V případě přípravek je čekal výběh nad Myslivnu hned dvakrát. U Kotlánů a potažmo u Bušů nebudou borovice nějaký čas v oblibě. Takže na Vánoce smrček nebo jedlička. Zpět ale k závodu. V případě straší přípravky dívek bylo na startu 37 děvčat. Ema se snažila držet s vedoucí skupinkou a do poloviny závodu se jí to celkem dařilo, ale pak sil ubývalo a z průběžně šesté pozice se ve druhém kolem propadla a brala 11. místo.

O trochu lépe si vedl její vrstevník Patrik Buš. Ten byl také po tréninkovém výpadku, ale pral se statečně. Určité rezervy má Patrik při sebězích a tam kde jeho soupeři získávali, on spíše ztrácel. V cíli to bylo 8. místo a Patrik byl moc rád, že má hotovo.

V mladších přípravkách se na jeden okruh vydala Táňa Kraváčková a Barbora Slaměníková. Děvčata ročník narození 2015 a 2016 čekalo 500 metrů a i to byla pořádná porce. V jejich kategorii závodilo 28 děvčat a naše holky se úplně neztratily. Táňa Kraváčková startovní pole přesně rozpůlila a díky zodpovědnému výkonu si doběhal pro 14. místo. Barbora Slaměníková trochu ztrácela ale i tak do byl solidní výkon.

Jak již zaznělo mnohokrát. Buďte na svoje výkony pyšní a stejně tak ať jsou na vás pyšní vaši rodičové. Včera jste závodili proti mnoha běžcům specialistům. 

Pár obrázků ze závodu zde https://www.rajce.idnes.cz/akbd/album/blanensky-kros-24-3-2024

 

Tým trenérů AK Blansko Dvorská