Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvorská jede bomby

21. 3. 2024

   Víceboje, skoky, běhy - je to jedno, kde se objeví atleti z AK Blansko Dvorská, tam obsazují bednu.

Velmi dobře se představila v halových vícebojích dvojice Weinhöferová - Matějková. Obě dívky položily základ, na kterém se dá velmi dobře stavět. Navíc Amálka Matějková si pěkně zvedla sebevědomí ve skoku vysokém, kde si udělal parádní osobák.

   Následoval 7. díl BBP, kde předvedl velmi hodnotný výkon Richard Kacetl, který zraje jako víno a občas si rád odběhne od běhů do výškařského sektoru. Z dívek velmi solidní výkon předvedla čtveřice Johanka Pernicová, Áďa Weinhöferová, Amálka Matějková a Marťa Sedláčková, když ve stejném pořadí doběhly téměř za sebou a jejich umístění kolem 10. místa v početném startovním poli má svou váhu a poukazuje na disciplínu dívek, které se opravdu "neštítí" žádných atletických disciplín. V tomto díle BBP si pro pořádnou porci za 2. místo doběhla Ema Kotlánová a solidně si vedla dvojice Sima Kacetlová a Áďa Navrátilová. Škoda, že Patrik Buš byl zdravotně indisponován a nemohl se pro virózu tohoto i dalšího závodu účastnit.

   Po krátké době tu byl další závod BBP - tentokrát v nedalekém Adamově a opět Ema Kotlánová si stoupla na bednu - tentokrát na 3. místo. Na závodě se rovněž velmi dobře představila mladičká Táňa Kraváčková.

    Pro osobáky ve vrzích si do Přerova zajela čtveřice dívek - Kašparová, Sedláčková a sestry Weinhöferovy. Byť každá z uvedených dívek má do somatotypu vrhaček opravdu hooooodně daleko - obsadily přední místa a posunuly si OR:

Vendy Kašparová  - mrskla 2 kg načiní ze všech dívek nejdál, 3. příčku obsadila Áďa Weinhöferová (posunula si OR více jak o metr) a kousek od 6 metrové hranice zanechalo stopu náčiní Marťi Sedláčkové, která byl čtvrtá. Elen Weinhöferová předvedla krásný hod prvním pokusem, ovšem přešlap ji připravil o měření. Další pokusy byly podstatně kratší, ale i tak se nenašel nikdo, kdo by jí konkuroval. Pohodový závod, který splnil svůj účel - zjistili jsme rezervy, na kterých je nutné pracovat, máme nové zkušeností, nové osobáčky a po celou dobu nás provázela velmi dobrá atmosféra jak během závodu, tak především i mimo něj.

    Blahopřejeme  - pěkná jízda ,-)