Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kotlánová a Buš stříbrní v seriálu BBP

15. 4. 2024

První dubnovou sobou proběhl poslední závod Brněnského běžeckého poháru. Běželo se v Šaraticích a Ema Kotlánová i Patrik Buš byli u toho. Jak taky ne, když si v rámci celého seriálu vyběhali stříbrné medaile a v Šaraticích pak převzali poháry za jejich krásné umístění. Byť ani Ema ani Patrik nejsou vytrvalci, tak jim to letos, a také na konci loňského roku, vyloženě sedělo a průběžně se umisťovali na  čelních příčkách jednotlivých závodů. Sbírali tak body do celkového hodnocení a i přes zdravotní problémy v závěru seriálu, to udrželi na bednu.

Ema Kotlánová se zúčastnila celkem sedmi závodů z deseti a ve dvou závodech brala plný bodový zisk a dvakrát byl druhá. Za nejlepší závodnicí zaostala o 23 bodů. Patrik se zúčastnil celkem osmi závodů a ve čtyřech případech byl stříbrný. Stejně tak se umístil i v celkovém hodnocení. Na nejlepšího měl ztrátu 41 bodů.

Na horních pozicích v rámci celého ročníku se v mladších žákyních ještě umístila Martina Sedláčková, která brala 9. místo a těsně za ní skončila Amálie Matějková, která byla desátá. V celkových výsledcích se zapsaly i Vendula Kašparová, Adéla Weinhöferová nebo Johana Pernicová, ale děvčata neměla zapsáno tolik závodů jako jejich parťačky z týmu.

V kategorii mladších žáků jsme měli zástupce v podobě Ríši Kacetla, který se pomaličku rozjížděl až v druhé polovině seriálu. Z celkových deseti závodů se započítávalo nejlepších šest a Ríša stihl jen čtyři. I tak to bylo parádní 11. místo. Pokud by přidal ještě dva závody a získal podobné body, jako získával, tak by útočil na první pětku, možná i na bednu. Tak třeba za rok.

Přímo v Šaraticích jsme také měli své závodící zástupce. V mladších žákyních to bylo nerozlučné duo Sedláčková – Matějková. Marťa se umístila na 10. místě a Amálka byla jedenáctá. Ríša Kacetl doháněl manko z minula a bral 5. místo. V kategorii přípravek dívek Ema Kotlánová nestartovala, ale závodní žezlo převzaly Simona Kacetlová a Adéla Navrátilová. Simča doběhla jedenáctá a Adéla třináctá. Patrik Buš potřeboval bodovou pojistku a tak závodil i v Šaraticích a bral druhé místo.

Po dlouhé době jsme měli zástupce, kteří byli schopni vyhrávat jednotlivé závody tohoto náročného seriálu a co víc, nakonec z toho byla krásná celková umístění. Brněnský běžecký pohár je už skutečně vytrvaleckou záležitostí a ti nejlepší se rekrutují z běžců – specialistů. Pro náš oddíl je tento seriál určitou přidanou hodnotou, ale není tím hlavním. Stále jsme zastánci vícebojové strategie a delší tratě jsou jen jednou (nikoli jedinou) disciplínou, která se v rámci víceboje běhá.

Všem účastníků, a nejen těm shora jmenovaným, patří velká gratulace a uznání a také přání mnoho zdaru do dalších závodů.

Trenéři AK Blansko Dvorská WVWS

pxl_20240408_134706384.jpgpxl_20240408_134800060.jpg