Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skalická desítka ve dvanácti

15. 4. 2024

V sobotu 13. dubna se uskutečnil další závod Okresní běžecké ligy. Běhalo se ve Skalici nad Svitavou v rámci Skalické desítky. Jedná se o příjemný závod, který není až tak fyzicky náročný, myšleno snazším profilem závodních tratí a panuje na něm pohodová atmosféra. Zároveň je součástí tohoto závodu i tradiční Boj o první místo. Nejlepších pět závodníků v kategorii obdrží body a podle zapsané klubové příslušnosti se tyto body sčítají. Nejlépe bodované družstvo obdrží putovní pohár.

   V „týmové“ soutěži se sice tolik nedařilo, o to sladší bylo ovoce z jednotlivých kategorií. Když budu postupovat od těch nejmladších, tak v kategorii mladších dívek nás reprezentovala Táňa Kraváčková. Ve Skalici to bylo 4. místo a je vidět, že už to Táně začíná pomalu chutnat. V kategorii měla i o rok starší děvčata a časová ztráta na trati 300 metrů byla minimální. Stejně mladý parťák – Filip Buš, už závodní zkušenosti má a i on byl na 4. místě. Také byl mladší ve své kategorii a příští rok to zase budou medaile.

Opět velmi silně nabytá kategorie byla přípravek. Zejména těch dívčích. Startovalo celkem 18 dívek, včetně těch našich. Ema Kotlánová běžela i s bolavou nohou a byla stříbrná. Simona Kacetlová i Adéla Navrátilová mají podobný hendikep jako Táňa Kraváčková a Filip Buš. Letos běhají proti o rok starším soupeřkám a je to znát. I tak se holky praly statečně a Simča doběhla na 14. místě a Adéla na 16. místě. Ten rok navíc je skutečně znát a zejména zde, u těch mladších.

O tom ví své Patrik Buš, který si letos užívá této „výhody“. Ve Skalici nezaváhal a na trati 500 metrů si doběhl pro zlatou medaili. Závodní premiéru má za sebou Jerguš Lipták, který ve Skalici doběhl na 4. místě. Pro něj je důležité se závodně otrkat a výsledky se jistě dostaví. Kluků na startu nebylo tolik a tak časové rozestupy v cíli byly přece jen větší.

Kategorii mladších žákyň čekala trať na 700 metrů. Jedná se o tradiční sešup od startu. Pak rovinka a při návratu opět výběh na kopec. Na startu jsme měly čtyři děvčata, což bylo téměř polovina startovního pole. Vendula Kašparová si spravila chuť po Blanenském krosu a ve Skalici brala zlatou medaili. Amálka Matějková doběhla kousek za ní a bylo to 3. místo. Marťa Sedláčková byla šestá a Johanka Pernicová těsně za ní na 7. místě. Holkám to v závodě, a také na stupních vítězů, moc slušelo.

Poslední naším zástupcem (nikoli však výsledkově) byl Ríša Kacetl. Na trati 1.200 metrů a v kategorii mladších žáků si celkem s přehledem doběhl pro 2. místo a i on se na stupních vítězů doslova vyjímal.

Parádní výkon od všech závodníků a velká poklona nejen jim, ale také jejich rodičům za vzornou reprezentaci. Týmový duch AK Blansko Dvorská byl opět vidět.

Trenéři AK Blansko Dvorská WVWS

img-20240413-wa0017.jpg