Jdi na obsah Jdi na menu
 


Běžecký víkend ve Střelicích a Rudici

14. 10. 2024

Kromě příjemného podzimního počasí, nabídl uplynulý víkend i dva běžecké závody. V sobotu se závodilo kousek pod Brnem – ve Střelicích a v neděli nedaleko Blanska – v Rudici. Na obou závodech měl náš oddíl své zástupce.

Sobotní Střelický kros byl již 32. ročníkem a evidentně je o tuto akci velký zájem. Ve všech kategoriích se to jen hemžilo menšími či většími závodníky. Je to sice větší kus cesty a musí se ráno dříve vstávat, ale závod má velmi pěknou atmosféru. V kategorii minibenjamínci nás reprezentoval Jindřich Vrtílka. Na trati 150 metrů byl bezpečně poslední, ale celou trasu zvládl bez pláče a v cíli se dočkal bouřlivého potlesku a sladké odměny. Jeho sestra Ola Vrtílková startovala o kategorii výše. V kategorii benjamínky dívky se postavila také na distanci 150 metrů. Od startu vyrazila jak střela a svou pozici uhájila až do cíle a brala zlatou medaili. Své první závodní zkušenosti sbírala ve Střelicích Mariana Vinklerová. Před startem byla trošku nervózní a možná se i trochu bála, ale naštěstí obavy i stres na startovní čáře zmizely a Marianka odběhal velice podařený závod. V cíli to bylo 5. místo a hlavně vše s úsměvem. Každý začátek je těžký a o to více je potřeba děti podporovat a chválit.

Nedělní Běh kolem Klostermannovy studánky měl účast podstatně vyšší a dorazili i naši atletičtí nováčci. V kategorii těch nejmladších nás reprezentovali Michal Nedoma a  Žaneta Rašovská. Děvčat bylo na startu 12 a Žanetka si doběhla pro 8. místo. I v jejím případě to byla premiéra a cenná zkušenost. Michal Nedoma již má několik závodů za sebou a tak své zkušenosti přetavil v cenný kov. V Rudici si doběhl pro stříbrnou medaili. V kategorii přípravek dívek nenechala Ema Kotlánová nikoho na pochybách v tom, že střední tratě jí prostě sedí. Se solidním náskokem na druho závodnici veze z Rudice zlatou medaili.  

Velice zajímavá kategorie, byla v případě mladších žákyň. Zde se na start postavily čtyři závodnice, z toho tři dívky v našem dresu – Eliška Kubíčková, Martina Sedláčková a Johana Pernicová. Děvčata čekalo 1.100 metrů a medaile pouze pro tři nejlepší. Eliška Kubíčková se na této distanci cítí velice dobře a doběhla na 1. místě. Martina Sedláčková doběhla třetí a Johana Pernicová doběhla na 4. místě. Gratulace patří všem, neboť tratě v Rudici jsou dosti zrádné a především náročné.

Byl to opět vydařený víkend a hned příští týden – v neděli 20. října 2024, se bude závodit na Hořicích. Tak zkuste svou formu otestovat i zde.

 

Trenéři AK Blansko Dvorská