Jdi na obsah Jdi na menu
 


MMaS ve vícebojích - dorostenka Králová 2. !!!

24. 6. 2024

  Třinecký stadion tradičně hostil 21. - 22. 6. 2024 vícebojaře. První den mistrovského sedmiboje se odehrával v 34° vedrech. Rozpálená stovka překážek hnala Emu Královou, která tuto trať zaběhla v novém OR.  Pak se přesunula k výškařskému sektoru, kde si opět posunula své maximum. Následovala koule, kterou Ema poslala do vzdálenosti 10,75m a byl z toho další OR. Absolutorium zaznamenala v závěrečné disciplíně prvního dne víceboje - v běhu na 200m. Tuto trať prolétla parádním osobákem za 24,73 a v pořadí druhé atletce nadělila vteřinu. Takový čas zaběhla po stovce překážek, velkého množství pokusů ve výšce a po vrzích. Už se těšíme na časy, které zaběhne Ema bez únavy.

   Druhý den to byla jiná káva -  pár vyvrácených stromů, velmi silný déšť  - teplota se snížila o 15 stupňů a pořadatelé měli plné ruce práce s odvodněním dráhy a sektorů. Svou oblíbenou dálku skákala Ema v dešti a bylo to znát. Slibovala si od dálky více bodů, ale druhé místo v dálkařském sektoru dávalo tušit, že by to mohlo dobře dopadnout. Bohužel oštěpařský sektor klouzal a my jsme museli zpomalovat a zkracovat jednotlivé rozběhy. Po rozpačitých pokuse to klaplo a oštěp dolétl do vzdálenosti dalšího OR za 30m (v suchu to umíme dál, ale i tak díky za krásné body). Závěrečná osmistovka byla spíše o taktice a vůli a i zde přidala OR.

   Vše se povedlo a Ema Králová ustanovila nový klubový rekord v sedmiboji dorostenek DRUHÝM MÍSTEM z MMaS ve vícebojích. Navíc dokázala během dvou dnů překonat 6 svých osobních rekordů!!! Evidentně forma krásně graduje.

Blahopřejeme a držíme palce - aktuálně je totiž Ema na průběžném třetím místě ve statistikách ČASu a víme, že dálku i oštěp umí ještě dál ,-)