Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vavříny z Vavřince pro atlety ze Dvorské

25. 8. 2024

Zcela nový závod se uskutečnil v sobotu 24. srpna 2024 ve Vavřinci. A bylo velmi potěšující, že se tato premiéra odehrála za účasti atletů z AK Blansko Dvorská. Trasy byly nové pro všechny a tak nezáleželo ani tak na znalosti trati jako na aktuální formě. Počasí bylo superletní, ale zázemí hasičského výletiště nabízelo krásný chládek a studené nápoje. Závodit se začínalo od starších kategorií směrem k těm nejmenším. Za nás se první na start postavil Ríša Kacetl a vzhledem k počtu startujících se potkali chlapci s děvčaty jedné kategorie. Takže parťáka Ríšovi dělala Marťa Sedláčková. Na oba čekalo 1.000 metrů na a nebo v okolí fotbalového trávníku. Ríša s přehledem zvítězil a Martě utekla stříbrná medaile jen o kousek, takže byla bronzová.

Další zástupkyně se sešly v kategorie přípravek dívek. Závodila Ema Kotlánová a o rok mladší Simča Kacetlová. Byť Ema pouze testovala formu, tak si vybojovala 2. místo a Simča Kacetlová urputně bojovala se staršími děvčaty a tímto bojovým výkonem doběhla na 4. místě.

V kategorii mladších přípravek jsme měli zástupce v Báře Králové. Byť byla starší v tomto ročníku, tak soupeřky byly o hlavu vyšší a jejich krok vydal za dva kroky Barči. Obě kolečka dala Barča zodpovědně a bylo z toho 4. místo.

V kategorii těch nejmenších - předškoláků nás reprezentovali sourozenci Vrtílkovi. Ola Vrtílková poprvé oblékla oddílový dres a ve svém závodě zvítězila. V případě Jindřicha bylo zásadní doběhnout a pokud možno bez pláče. To se povedlo a byť byl Jindřich předposlední, tak běžel s úsměvem.

Prázdniny jsou skoro také v cíli, ale to už je život. V nejbližší době očekávejte organizační informace ohledně další tréninkové sezóny.

 

Trenéři AK Blansko Dvorská